Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ...

Του Θάνου Αθανασόπουλου *

Όταν προ ημερών σχολίαζα το φαινόμενο των ΔΙΒΟΥΛΩΝ , (https://lacrerum.blogspot.gr/2017/10/blog-post_2.html) δεν είχα προσέξει και ένα άλλο φαινόμενο σε έξαρση (!!), που μου το επισήμανε φίλος και μάλιστα Καρδιολόγος !!

Είναι μέρες λοιπόν που έχει ενταθεί το φαινόμενο φίλων, γνωστών και αγνώστων, να αναρτούν ή να σχολιάζουν τις διαδικασίες και εξελίξεις της (κατ’ ευφημισμό) Κεντροαριστεράς, με κατάληξη το,  ’Θα πάω να ψηφίσω την / τον ... ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ... ’’.

Εντάξει, σαν έκφραση προσωπικού αδιεξόδου, μπορεί κανείς να το καταλάβει. Αλλά σαν πράξη δημόσιου διατυμπανισμού, πώς να το εκλάβει ?

  • Σαν δικαιολογία προς το κοινωνικό του περίγυρο ?
  • Σαν προσπάθεια κινητοποίησης άλλων, μέσω συναισθηματικής φόρτισης ?
  • Σαν υποβολή πιστοποιητικών πολιτικής προσήλωσης, έστω και αναγκαστικής ?
 
Προσωπικά πιστεύω, τίποτα από όλα αυτά. Η δημόσια έκφραση προθέσεων και τοποθετήσεων τέτοιου τύπου, δεν αποτελούν κατάθεση ψυχής.
 
Αποτελούν μικροπολιτικές πρακτικές της δεκαετίας του ’80, που κάποιοι πιστεύουν (ή θέλουν να πιστεύουν) ότι ‘’περνάνε’’ στον κόσμο και σήμερα.

Γιατί είναι πολύ απλό και διαπιστωμένο. Όταν κάνεις κάτι που δεν πιστεύεις , τότε το έχεις καταδικάσει από την πρώτη του στιγμή. 

Ή πιστεύεις, ή δεν πιστεύεις,  σε κάτι ή σε κάποιον …..


( Όπως χαριτολόγησε ο φίλος, θέλοντας να ευλογήσει και τα επάγγελμα του.  Οι πολιτικές επιλογές εν πολλοίς έρχονται και παρέρχονται. Η ‘’βαριά καρδιά’’ όμως μένει)


* Ο Θάνος Αθανασόπουλος  είναι Μαθηματικός, Οικονομολόγος και Στατιστικολόγος, κάτοχος Msc στην Επιχειρησιακή Έρευνα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου